Verslag Banenmarkt 9 februari

Donderdag 9 februari was het dan eindelijk zover: de Banenmarkt van SLN vond plaats! Als commissie keken we, na maanden hard werken, heel erg uit naar deze dag. De weken voorafgaand aan de Banenmarkt zijn we bezig geweest met het plaatsen van de laatste puntjes op i; van naambadges tot programmaboekjes, van presentjes tot een gedetailleerd draaiboek: aan alles was gedacht!

Henk Ritmeester begon de dag meteen met een leerzaam en zeer actueel onderwerp: het gebruik van LinkedIn. Om de relevantie van statusupdates, een pakkende profielbeschrijving en het verzamelen van een goed netwerk kunnen we nu allemaal niet meer heen! Hier en daar zagen we al wat updates voorbijkomen op LinkedIn over de geslaagde Banenmarkt van SLN; erg leuk om te zien dat de adviezen dus gelijk in de praktijk werden gebracht!

De rest van de dag stond in het teken van de verschillende beroepsmogelijkheden voor een rechtenstudent. Zo luisterden we naar Ilona Uilenberg, advocaat-stagiaire bij Geelkerken Linskens, die alles vertelde over het verloop van de Beroepsopleiding Advocaten. Hieruit bleek onder andere dat je als advocaat nog best vaak voor ethische dilemma’s kunt komen te staan. In de opleiding ontwikkel je jezelf ook op deze vlakken. Atie de Ruiter vertelde tegelijkertijd in een andere zaal over de dagelijkse praktijk van een wetgevingsjurist bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Na deze sprekersronde volgde de eerste workshopronde van die dag, waarbij de deelnemers konden kiezen tussen het UWV en CMS. Twee inspirerende workshops waarin iedereen nu zelf aan het werk werd gezet! Vervolgens kwam promovendus Jelle Cnossen ons alles vertellen over het doen van onderzoek bij de Universiteit, gevolgd door een welverdiende goede lunch.

Na de lunch werd de dag voortgezet met de tweede workshopronde, waarin Bronsgeest Deur Advocaten en loopbaancoach bij de Universiteit Leiden Marije Bedaux de deelnemers voorzagen van spannende casus en nuttige sollicitatietips.
Om een compleet beeld van alle beroepsmogelijkheden te geven, konden een bedrijfsjurist en een medewerker bij de rechtbank natuurlijk ook niet ontbreken! Hier werd de dag dan ook mee afgesloten.

Namens de commissie zowel aan de deelnemers als aan de sprekers enorm bedankt voor jullie aanwezigheid en fantastische inzet tijdens de dag! We hebben ervan genoten. Graag tot volgend jaar!

De Banenmarktcommissie 2016-2017